Skulle egentligen sätta mig och skriva en lång drapa om det anmärkningsvärda i att företrädare för reform av upphovsrättslagar inte får vara med i hearingen imorgon. Men gick igenom mina feeds, och upptäckte till min stora sorg att Mikael Wälivaara har gått bort. Det är anmärkningsvärt hur viktigt en röst kan bli för en. Jag kände honom inte annat än genom hans texter på bloggen, men det känns som en stor förlust, för oss alla, och mina tankar är hos hans familj.

Som av en händelse tipsar KAS om filmen Zeitgeist på google video. Den är över två timmar, och väl värd besväret.

Istället för en lite längre post, blir det en genomgång av intressanta länkar angående hearingen: Oscar Swartz har jobbat hårt, och fått ihop flera höginstressanta signaturer till en debattartikel på Fjärde sidan på Expressen. Basic personligt kommenterar det också, samt totalsågar en av de där, vad man nu helt enkelt får konstatera, helt inkompetenta ledarna på Computer Sweden. Christian Engström skriver med uppmaningen “Förstör inte vårt internet“, medans Mary är rädd för att Sverige skämmer ut sig samtidigt som hon blir lite förbannad över att hon måste förhålla sig till en kriminell stämpel för att hon är rädd om privatlivet. Rosetta funderar även hon över Sveriges internationella status i fildelningsfrågan. Själv tycker jag att det är skamligt att man kommer undan med att hålla kritiker av var upphovsrättslagstiftningen leder utanför med att indikera att man inte är laglydig. I princip signalerar det att man aldrig någonsin får ifrågasätta något. Känns väl himla demokratiskt, gör det inte?

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,