Om jag skulle resonera som Lars Anders Johansson skulle jag kommentera hans utseende(!) istället för att fundera över vad han har att tillföra debatten. Som Martin säger i kommentaren till LAJs inlägg, det som eventuellt skulle kunna ha varit vettigt i hans inlägg och värt att fundera över, blir det lätt att välja att skita i därför. Det är samma problem som jag kommenterade om igår. Joshua_Tree gör i alla fall en ansträngning och påpekar hur restriktivt resonemanget LAJ framhåller är, hur svårt det är att som musikälskare “få” lyssna på vad man vill, än mindre köpa.

Restriktionerna för “vanligt folk” syns inte minst i det faktum att alla är upphovsrättsinnehavare, påpekar Mika Sjöman i Aftonbladet. Att införa restriktioner och förbud för hur kreativ man får vara, är ju knappast upphovsrättens andemening. Man behöver ha lite mer förtroende för marknaden, skriver Sjöman, och manar Reinfeldt att slappna av och känna tillförsikt.

Reinfeldt, har å andra sidan anklagats för att vara lite väl avslappnad, pga sin klädsel när han landade i Kina. Himla kul tycker jag, och andra, fast flera framstår vara upprörda över detta. Aftonbladet skriver “klädchock” i rubriken, och bara det får mig att dra på smilbanden ordentligt, sen är det nästan ofattbart komiskt att fru Reinfeldt åläggs ett snarast viktorianskt ansvar av Agneta Uddenberg. Intressant nog är inga av kritikerna kineser, för övrigt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,