Man kan på Dagens Juridik läsa om arbetet som långsamt börjar gå framåt om att IT-anpassa lagstiftning och funderingar kring nödvändigheten av mer fokus på användarskydd. Samtidigt skriver man på IDG och Sweclockers att FRA är så gott som klart att drivas igenom när det nu börjar närma sig omröstning. Någonting är skevt, brådskan att driva igenom avlyssningsrutiner för folks personliga korrespondens är oförklarlig. Det har sagts att det är för att FRA ska slippa vara olagliga… Det är verkligen extra hemskt att veta att det kommer att sitta riksdagsledamöter och rösta för detta, som är direkt emot den här sortens utveckling, och i vissa fall till och med gått till val på den ståndpunkten.

Det nästan vimlar av grupper som ska utreda den enskildes rätt till integritet — denna gång ska Göran Lambertz leda en beredning om grundlagsskyddet angående tryck- och yttrandefrihet. Göran Lambertz, förresten om det kan vara av intresse i sammanhanget, är uttalad folkpartist.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,