Den gamla versen om nåt skit som baxats ända hit, dyker upp i huvudet när jag läser Stims senaste pressmeddelande. Mina misstankar om att det inte skulle bli något annat än en ny betalform, snarare än något som verkligen skulle utgöra grund till borttagande av fildelningslagar som de påstått, verkar slå in bättre än jag till och med trodde själv. Brokep berättar mer utförligt i sitt inlägg “Chockrubrik: Stim ljuger”, det är inte ens fråga om att få välja vilken musik man vill heller. Nåja, alla det där sakerna som jag upplever som viktiga — och för att inte säga att hederlig rakhet är välkommet — när man snackar om en avgift, måste ju inte andra bekymra sig om. Även om de råkar representera svenska tonsättare.

För att kunna ladda ner så måste någon dela ut. Det är inget som Stim ens valt att berätta om. Dom har helt enkelt undvikit frågan därför att dom inte vill göra det lagligt att dela ut. Dom vill kringgå lagstiftning för att få betalt och därigenom få 30% av pengarna som dom ju faktiskt tar för hantering av rättigheter – dvs 12kr per månad i detta fallet ska gå direkt till Stims organisation.

Synd. Erkänner att jag känner mig grundlurad av denna organisation även om jag stött på lite information här och var som skvallrat om skavanker. Men vad tusan, vi snackar stim! En hedervärd organisation. Självändamålet med stims verksamhet börjar bli nästan besvärande tycker jag. Hur i helsike angriper man organisationen utan att angripa alla låtskrivare i landet? Vilka med största sannolikhet inte har ett jäkla dugg med dylika planer att göra och som vanligt sitter i kläm.

Samtidigt som jag försöker komma över besvikelsen över att ha rätt i mina motvilliga misstankar om stim, så uttalar sig åklagaren i The Pirate Bay-fallet för SvD om utredaren som började jobba för målsägaren (Warner Bros).

– Det kan tänkas vara positivt att den här polismannen har jobbat hos Warner Brothers, det skulle kunna bredda hans kompetens inom fildelningsområdet, säger Håkan Roswall, åklagare i Pirate Bay-fallet

Vad ska man säga.

* * *

Man kan läsa om Keyzers bravader hos Mary och projo.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,