Sydsvenskan har grävt vidare i historien om den utredare som fick jobb hos målsägaren i The Pirate Bay-fallet. Man blir faktiskt lite ställd när man läser att det verkar vara fullständigt naturligt med jävsituationer i rättssammanhang. Vet faktiskt inte vilket som är värst, på sätt och vis; att man får det att framstå som fullständigt naturligt trots att man nog tycker det var lite fel, för att skydda en kollega — eller att det faktiskt är fullständigt normalt att utredare och målsägare får ihop det så ofta under utredningar?

Folkpartiet fortsätter att dra sin integritets-flört i media, där de hävdar att det är bättre att de övervakar än någon annan. Visserligen inte något de skriver rent ut, men vad det faktiskt innebär i praktiken i och med att de röstar för FRA-lagen med ena handen och säger sig värna om integriteten med den andra.

När man gör film i Sverige är det inte ovanligt att man får stöd från staten i form av pengar för att kunna genomföra olika projekt. En detalj som inte är särskilt vanligt förekommande i diskussioner avseende “hur man ska få ihop pengar till sitt skapande”. Att filmarna får skattepengar betyder inte att vi skattebetalare får se filmen gratis eller till reducerat pris för övrigt. Det ska nog sägas att jag inte har något principiellt emot att skattepengar går till olika kulturprojekt, men det retar mig lite att den principen inte “räknas” när man diskuterar fildelning.

Under avdelning “vad i helvete!?” sorterar jag boken “My Beautiful Mommy” som släppts i USA. Boken riktar sig till barn mellan 4 och 7 år, som har mammor som plastikopererar sig.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,