Jim Keyzer anklagar kopit för att bryta mot personuppgiftslagen, och det blir lite ofrivillig humor i hans formuleringar. Kopit, som faktiskt var de som kom på honom i hans eskapader, sägs vara “flitiga i debatten” men det är ju såklart en kopia av samma brev som skickats runt till flera bloggar idag…

Keyzer ser faktiskt inte ut att vara annat än mutad av ett intresse i ett pågående brottsmål. Att spekulera i detta är oundvikligt, och händelser som gjort att gammelmedia likväl som bloggar ifrågasatt att detta kan få förekomma över huvud taget. Att hota med rättsliga overtyrer är ju såklart det man gör, när man är tillvänjd av de fyra stora, dock.

Rick Falkvinge (pp) skräder inte på orden när han beskriver hur det ser ut och förväntar sig att någon anmäler Keyzer för mutbrott, om ingen annan så han själv. Det är nästan obegripligt att Keyzer skriver noter om brott mot pul till såna som har fräckheten att ifrågasätta varför jäv är ett “naturligt” inslag i svenska rättsväsendet.

Det kanske inte är hans fel att han “får” utsätta rättsförvarandet för jävsituationer, men det var sannerligen han som tog jobbet. Detta kommer jag och andra att ifrågasätta, oavsett.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,