Karl Sigfrid har ställt lite bra frågor igen, denna gång i samband med uppgifterna om åklagarmyndigheternas brist på känsla för jävsituationer i The Pirate Bay-fallet. Självklart innebär inte det att han (eller vi för den delen) kommer att få särskilt bra svar.

Vem tusan är Eliza Roszkowska Öberg (m)? Tydligen har hon fått pris, och sägs vara moderaternas talesperson i IT-frågor. Aldrig hört talas om henne (trodde Ulrika Karlsson innehade den titeln). Nu för tiden borde en sådan titel rendera lite mer “kändisskap”, skulle jag vilja påstå. Varför har inte hon synts till tidigare? Och hur kommer det sig att hon får pris, för vilket arbete då? Vill helt enkelt veta mer om denna person, nu när hon fått pris och allt. Uppdatering: Rick Falkvinge skänker lite ljus över ERÖs roll i it-frågor.

EU vill värna om det neutrala nätet — nätneutralitet innebär att internetoperatörer inte stryper hastigheten för viss utvald trafik. Comcast i USA, till exempel, stryper bittorrent-trafik, och används som ett varnande exempel för hur det inte får gå till.

Bloggen Please copy me tipsar om ett jättebra översättningsverktyg, som man kan hitta på tyda.se. Tänk om allt kunde vara så här smart och enkelt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,