Sanna Rayman uttrycker sig kort och koncist.

Kopiering av datorer, mp3-spelare, mobiler osv, kan komma ske utan förvarning när man ska resa till och från det stora landet i väst. Alla resenärer rekommenderas att rensa ur sina digitala ägodelar. Hur ska det här förhindra att terrorister tar sig ombord ett flygplan, undrar jag? För det är väl därför man inför detta? Helt otroligt… Nu undrar jag om upphovsrättsindustrin kommer att reagera — EMI stämmer ju “tredje part” för filöverföring som således innebär att man bryter mot upphovsrätten, samma sak måste ju naturligtvis gälla även här.

Bush nöjer sig förresten inte med vattentortyr utan vill ha mer “verktyg” till sitt förfogande då de genomför förhör. Tänk att vi ibland klappar oss på axlarna och tycker att det är så bra att vi inte är som det var på den mörka medeltiden.

Hushållsnära tjänster ingår i hyran, så nu tänker Mikael testa att dra av för det i deklarationen. Skatteverket säger att det inte kommer att gå igenom, men ser fram emot att det nya avdraget prövas.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,