Piratpartiet har årsmöte idag, och tar som tidigare årsmötet plats på forumet. Är du medlem, så logga in och delta i diskussioner och omröstningar, vettja. Som icke-medlem kan man fortfarande följa med i debatterna och se vad alla skriver, om man är intresserad.

Mary på Mina Moderata Karameller skriver och berättar att hon kämpar vidare inom sitt parti för att förändra synsättet på vad som antagligen är några av vår tids mest viktiga frågor. Markus “Lake” Berglund kämpar också hos sitt centerparti, skriver han. Återigen är det bara att konstatera att våra riksdagsledamöter någonstans missat, eller struntat i, att privatlivet är viktigt bland väljarna.

Max Keiser the Huffington Post skriver om digital musik och den fria marknaden. Mot slutet skriver han följande om piratpartiet i Sverige:

But there is hope, groups like the Swedish Pirate Party in Sweden are fighting the good fight against copyright monopolists and digital monarchs. Misunderstood in America is how groups like the Swedish Pirate Party are fighting for the consumer and the artist. Both benefit if copyright laws are reformed to be less corporate friendly and more friendly to the common wealth and public domain.

Det blir förresten en intressant kombination om man först läser Copyriots nedslag i historien om bland annat streck-koder och diskotek, och sedan läser i DN om den långa vägen till legal fildelning angående Stims pågående förhandlingar med nätoperatörer. I artikeln i DN förresten, kallar Stims vd sina medlemmar för “kunder”.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,