Okej, det kanske har varit jättevanligt förekommande — men jag personligen har då inte sett FRA användas som referens för säkerhetsfrågor tidigare? Lite intressant att den säkerhetsansvarige på anstalten som snart (lagligen) går igenom all kommunikation som råkar korsa Sveriges gränser, säger det många av oss vet: Det finns inte vattentäta system för datahantering. Den mänskliga felfaktorn ingår inte ens i den sortens säkerhetsuppdateringar man talar om i artikeln, för övrigt.

Ifpi slår på stora rättegångstrumman när det gäller att försöka genomföra det som gjordes i Danmark. Att utverka spärrfilter mot siten The Pirate Bay, alltså. Måste kännas jättepinsamt för dem att det faktum att de lurade det danska rättsväsendet för att få igenom filtret, nu börjar bli ett välkänt faktum.

Ett stort grattis till teflonminne.se och teflonminne.org. Dupontarna åkte helt enkelt på Wipo-däng, berättar Oscar Swartz. Ordet är för vanligt, och tillsammans med det faktum att siterna inte är kommersiella avgjorde saken.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,