Jag hänger på och bara måste slänga upp länken till Hybris blogg, där man letat upp ett gammalt klipp från Rapport, föranlett som jag misstänker av Copyriots nedslag i historien härom dagen. Dansbandsdöden proklameras, och allt är diskotekens fel. Projo gör en intressant spaning i samband med detta, och konstaterar att DAT-banden (ja, jag är tillräckligt gammal för att komma ihåg dem) faktiskt självdog genom att förse tekniken med DRM när det begav sig. Rick Falkvinge har dessutom gjort en historisk genomgång av branschens skyttegravskrig mot utvecklingen. Stefan Flod (up) undrar om någonting alls hänt i musiklobbyn på 30 år. Passa på att läsa Enligt Min Humlas genomgång också, där han tar upp musikers varumärke.

Ikea i Tyskland gör tydligen sitt bästa att totalt underminera sitt eget varumärke. Där förföljs de anställda, och körs riktigt i botten medelst övervakningsverktyg och olagliga registreringar om deras förehavanden. Det verkar vara något med tyska storföretagsledare, tidigare har H&M anklagats för dylika metoder, och inte att förglömma Lidls personal som behandlades likaledes vidrigt. Nedslående exempel på hur vissa verktyg är direkt farliga när de godtyckligt får användas i maktsituationer.

Alla dårar därute som anser att det möjligen kan vara offrets fel när någon blir våldtagen, av vilka idiotiska anledningar som helst kan behöva veta att även män blir våldtagna. Av någon anledning kopplas våldtäkt ihop med vanlig sund sexualitet och jag blir alldeles förskräckt varje gång det sägs. Den framväxande attityden av att man är (med)ansvarig för andra människors vålds- och förtryckartendenser, är tammetusan hårresande. Personal som utsätts för regelrätta integritetsövergrepp förtjänar det för att de inte är “goda arbetare”, medborgare i Sverige förtjänar inte rätten att få kommunicera privat eftersom vi kanske lyssnar på musik utan att betala för oss. Det är en riktigt ruskig trend som måste bemötas på alla sätt och vis. Säg ifrån, sitt inte tyst när dårarna sammansvärjer. Kvinnor och män har all rätt i världen att få gilla sex, utan att behöva straffas. Människor har rätt till personlig integritet utan att ett godtycklig moraljury sitter och bedömer. Självklarheter som naggas i kanten med förlamande hastighet.

Snabb info — piratpartiets site och forum, samt Rick Falkvinges blogg ligger nere. Felet ligger hos nätoperatören troligen, vars support öppnar kl. 10.00. Förhoppningsvis kommer felet att vara åtgärdat snabbt och smärtfritt då.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,