Det kommer att bli svårt att se på övergångsställen på samma sätt igen. Herr Gårman-skylten är ju som bekant sexistisk(!) och många roliga kommentarer har det blivit, inte minst har flera bidragit med egna skyltförslag. Skyltar med kvinnliga företräden kan man för övrigt se utomlands, vad sägs om den här prostitutionskylten, till exempel? Sen kan det till och med bli ofrivilligt(?) sexualpolitiskt emellanåt. För övrigt har det här hemmavid orsakat polisanmälningar när Herr Gårman-skyltar bytts ut mot damer med handväska. Personligen vågar jag nästan sätta något på att vägverkets nya skylt kommer att innehålla en dam med kjol eller annat sexistiskt attribut, och nu undrar jag hur mycket stereotyper av manligt och kvinnligt hjälper till i jämställdhetsdebatten? Det går nog inte att undvika att det blir fel om vi använder oss av människor på skyltar över huvud taget, misstänker jag, vi borde helt enkelt diskvalificera oss själva.

Apropå barnsligheter och stereotyper, så är jag förvånad över att inte någon skojat till det om att det går för män, men inte för kvinnor.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,