Det är sånt här som gör att man orkar kämpa om reform av upphovsrätten ett tag till: Vittraskolan kan inte genomföra ett planerat framförande av Tolvskillingsoperan, pga av stenhård upphovsrätts-“förvaltning”. De har bestämt att genomföra den 2020, då upphovsrätten slutat gälla, eftersom 70 år har då passerat från det att Kurt Weil dog.

Antipiratorganisationen i Australien har begått samma kardinalfel som svenska Ifpi gjorde häromsistens — de har använt sig av artister i kampanjer mot fildelning utan deras godkännande. Lindsay McDougall blev lurad att tro att han deltog i en informationskampanj angående australiensk musik, och fick se sina uttalanden uttryckta ur sitt sammanhang i “kriget mot piratkopiering”. Han oroar sig nu att hans varumärke är förstört.

Inget samband med ovanstående nyheter, men kan inte låta bli att förmedla att någon slags barriär av passerades idag, i och med den här artikeln på SvT. (Via Tempus Fugit). Vet inte, men det kändes stort att nyheter av det traditionellt nördigare slaget nu även står att finna där.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,