En välgörenhetsorganisation har låtit sig köpas av Ifpi och liknande musikkarteller, och ska nu undervisa barn om hur farligt det är att fildela. I tjugotalet länder. Det blir nästan komiskt — musikindustrin betalar “välmenande frivilliga” för att skrämma upp barnen med att musiklobbyn kan komma och ta dem. Och folk går med på det. Maffian måste se på musikindustrins verksamhet med avundsjuka.

Jahaja — DC-hubbar är tydligen olagliga. Rakt upp och ner. Det säger i alla fall Ifpi, och då måste det ju vara sant… Nån kanske borde tipsa Webfinanser om att ställa lite kritiska frågor, när det ringer och ber om citat. Jag är så förbannat trött på att svenska intelligentian bakom publikationer bara sväljer utan att kolla vad som är på gaffeln. Nu förväntar jag mig att tidningarna med samma självklarhet proklamerar Volvo olagligt, eftersom det finns bilar som är involverade i olagligheter.

Medans en stor del av medier och rättsinstanser fortfarande springer lobbyns ärenden, kan man glädjande nog konstatera att en domare i det amerikanska rättssystemet i alla fall höjt ribban. Det räckte inte att de sa att upphovsrätten bröts av de anklagade, de var tvungna att bevisa det också, och förlorade eftersom de inte lyckades med det. Domaren anser sig kunna känna empati för lobbyn, men säger samtidigt att det inte är hans uppgift att agera utöver vad upphovsrättslagarna anger.

[Judge] Wake said he was “not unsympathetic” to the difficulty that Internet file-sharing poses to copyright owners. “Even so, it is not the position of this court to respond to new technological innovations by expanding the protections received by copyright holders beyond those found in the Copyright Act,” Wake said.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,