JK Göran Lambertz poängterar att kameraövervakning behöver inte vara igång dygnet runt på skolor. Vandalism, som är den stora anledningen till att installera kameror, sker oftast utanför skoltid.

Åbopolisen tog under veckoslutet fast ovanligt många kannabisrökare i sin rutinmässiga övervakning. Yle föreslår att anledningen kan ha varit en drogmarsch som arrangerades samma helg för legalisering av cannabis.

Demonstrerade gjorde också svenska kineser runt om i landet, härom sistens. En av deltagarna, John Hamben (Jiang Hongbin) ifrågasätter om det är någon egentlig skillnad mellan Kinas kontroll av information med svensk medias ovilja att rapportera nyanserat när det gäller Kina och OS i Beijing.

I helgen slog jag ihjäl årets första insekt.

Bredbandsbolagen är förvånade över reaktionerna, men böjer sig inför konsumentkravet att få veta sin riktiga hastighet på bredbandsuppkopplingen man köper.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,