Personligen har jag alltid trott att även om kameror inte stoppar brott, som en del uttryckt det, så har man i alla fall en chans att lösa dem. Så är inte fallet, tydligen. Storbritannien som ståtar med att vara det mest kameraövervakade landet i Europa redovisar nu att kamerorna inte gjort någon som helst skillnad. Varför förhoppningen om att kameror ska avskräcka till brottslig verksamhet inte var ett korrekt antagande, sägs bero på “att brottslingar inte tror att kamerorna fungerar”. En serie åtgärder lanseras nu för att förändra denna uppfattning genom att dels skapa en databas av allas ansikten som förekommer på bild och lägga ut brottsmisstänktas bilder på internet. Tanken är att inte någon ska tro att kamerorna inte är aktiva på det viset. Jag är mest nyfiken på hur de kan veta att kriminella tror detta, ska jag vara ärlig. Har de, typ, frågat dem, eller? Lite konstigt, eftersom de inte verkar ha fått tag i dem, menar jag.

Då har antipiratbyrån räknat klart och de har lämnat sina skadeståndskrav till rättegången — 6,7 miljoner blev det. 22 millar är skadeståndskraven uppe i. Jag är fortfarande lite fundersam över det här med skadeståndskraven — är det brukligt i brottsmål? Kanske någon kan utreda detta i kommentarerna åt mig och andra som funderar över detta.

Hade tänkt att läsa det, sen glömde jag bort det. Tack Rikard Fröberg för påminnelsen! Musikindustrins topp 20 misstag listas av blender.com och det är en rätt kul läsning. Där kan man hitta historien om när David Geffen stämde Neil Young för att inte låta tillräckligt mycket “Neil Young”, om Sonys rootkit-DRM och när RIAA stämde en ensamstående mamma. Överlåter till er själva att läsa vilken händelse som rankar nr 1 på listan, kanske kan ni gissa?

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,