Ravenna sällar sig till den illustra författarskara som delar med sig av sitt material online. Hon skrivit en framtidsvision inspirerad av stim, och delar nu ut den fritt från sin blogg för alla som är intresserade av att läsa novellen.

Jag satt hos frissan och lyssnade på stim-befriad musik igår förresten — det satt en polis i stolen bredvid och vickade i takt till musiken med foten, liten kul sidonotering. Dylikt spridande får inte Dalbys byaråd via sin barnkör ägna sig åt, hur som helst, anser Stim. Betala eller ställ in den hundraåriga traditionen — det är princiiiipen som är viktig. Det får nog inte frissan heller, när jag tänker efter.

Tipsade som bekant om topp-20-listan över musikindustrins värsta misstag, och Studiomannen tipsar i sin tur om topp-10-listan över de mest överreklamerade banden. Skribenten är arg. Så arg att det blir underhållning med seriös invektiv-hantering. Tack Peter!

Mackan är förbannad också, förresten. Ytterligare en representant för kultursektorn som tipsar kollegorna om alternativ till skenrättegångar mot fildelningssiter.

Själv blev jag förbannad på Karin Erlandsson på Nya Åland, vars webb-publikation tydligen inte tillåter radbrytningar i kommentarerna. Också ett sätt att rodda i opinionen. Detta får svaren under hennes “objektiva” (tillåt mig småle) inlägg att bli svårlästa vilket en del inspirerats av på sina små sätt, misstänker jag.

Apropå humor så proklamerar amerikanska RIAA (intresseorganisation för musikbolag) att DRM planeras att återupplivas.

Dansk dokumentär på TV ikväll kl 20.00 — svenska piratpartiet skildras också i programmet. Rick Falkvinge förtäljer att skaparna av dokumentären lagt upp den som torrent också, för de som saknar en burk hemma.

Alla har vi väl någon gång behövt installera olika saker för att kunna se webbinnehåll. Trist när det inte finns något att installera, en verklighet man måste leva i om man klivit av apple och microsofts produkter. Sun riktar nu en javaoffensiv mot webben. För Flash (macintosh) och Silverlight (windows) som väl en del kanske känner igen, måste man ladda ner och installera komponenter för att kunna se, och dessa är operativsystembundna, dvs, det finns ingen möjlighet för en linuxanvändare att kunna tillgängliggöra sig materialet såvida inte motsvarande program utvecklats för den plattformen. Suns offensiv skulle kunna ändra på det.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,