GÄSTBLOGGARE: Hej Beatrice

Jag ville bara få tacka dig. Jag hade en riktigt dålig dag igår och trodde inte det kunde bli värre. Men så fel jag hade! Jag kom jag hem, slog på datorn och möttes av ditt svar på Karl Sigfrids fråga om mutade poliser och helt plötsligt sög min dag ännu mer.

Jag är väl naiv och kanske lite korkad, men jag trodde faktiskt att det var olagligt att muta poliser i Sverige och trodde att du som justitieminister skulle säga stopp. Men så fel jag hade. Det är uppenbarligen lagligt att muta poliser här i Sverige. I alla fall om man har kostym och inte en Hells Angels-väst på sig. Tack för att jag fick veta det. Det är bra för mig att veta för framtiden.

Tack för att du har gett mig ännu ett skäl att misstro den svenska rättvisan. Jag trodde inte det var möjligt, men som en sann politiker så har du visat att det omöjliga går att genomföra. Stort tack!

Jag trodde faktiskt att när du blev justitieminister efter Thomas Bodström så skulle saker bli lite annorlunda, att vi skulle slippa det maktmissbruk som han stod för och att det faktiskt fanns lite skillnad mellan blocken. Ack så fel jag hade. Men tack ska du ha för att du har visat mig att det inte är nåt fel att rösta blankt. Eller att inte rösta alls. Det gör ju ingen skillnad längre.

Du ska även ha stort tack för att du har visat mig att jag inte hade fel i mitt politkerförakt. Ett tag trodde jag att jag föraktade politker för mycket, men efter igår har du visat att om något så har jag gjort det för lite. Det finns ett fåtal politiker som uppenbarligen inte är dumma, naiva, okunniga och/eller köpta av företagen, men att hitta dessa är som att hitta en nål i en höstack. Och deras åsikter druknar uppenbarligen i det moln av dumhet, naivitet och korruption som omger dem.

Tack för att du har visat mig att ni politiker inte bryr er om era väljare.

Jag vill få avsluta det här brevet med att få fråga dig om det är nåt mer du har planerat att göra för att öka mitt politikerförakt och misstro till rättsväsendet? Det vore bra att veta i förväg så jag kan förbereda mig och inte förlora det sista gnutta hopp och tilltro jag har.

Mvh
JAN LINDGREN

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,