Livet suger när solen skiner som spön i backen och man ligger hemma och är eländig. Men som tur är finns det folk som kan pigga upp en. Rikard Fröberg tipsade till exempel om den här grejen: Boing Boing hjälper till att efterlysa folk som inkräktar på upphovsrätt på olika sätt. Opensource Cinema har tänkt sig göra en film där ansikten på fildelare, så kallade “mugshots” ska klippas ihop. Skriv ut skylten och håll den framför dig, ta ett kort och ladda sedan upp den till dem. Ska bli spännande att se slutresultatet.

Rikard har surfat runt lite mer på Boing Boing (ett av mina “favorithak” online) och hittat inlägget om hur BBC hotar en stick-site med stämning (sticka som i mönster för hur man stickar en tröja och sånt där). De har nämligen mönster på hur man stickar karaktärer ur Dr Who. Denna omstörtande verksamhet må de upphöra med omgående.

Björn Odlund bidrog med den här godingen — frågor som skribenten aldrig lyckats få några svar på. Den innehåller några tänkvärda saker som varför har Tarzan inte skägg, eller varför är det en lampa i kylen men inte i frysen? Det blir en extra dimension av humor när de befriade från dito försöker sig svara på frågorna i kommentarerna under…

Stephan Kinsella, patentjurist, är talare på ett seminarie, tipsade Björn O om dessutom, och visserligen måste man nog avsätta lite tid för den — håller på i cirka 50 minuter. Men är faktiskt kul samtidigt som det är väldigt intressant.

Tack hörrni! Nu går jag och trösttittar på några fler gamla Deep Space Nine-avsnitt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,