Spännande och roligtFiskpinnen — satir om samtiden som planerats presenteras löpande, där alla är välkomna att ge konstruktiv kritik i den kreativa processen. Själv skrattade jag högt åt “ACPET” och åt den mazarinförgiftade karaktären Johan Keysen…

Fick en kommentar från en Karin som tipsade om Magna Carta Cartel, ett svenskt band som satsar internationellt genom att dela ut sin musik gratis, och vill gärna lyfta upp fram det lite tydligare. Ta er dit och lyssna på musik som är menad att bli hörd.

Help us prove that distibutors of plastic and taste are abundant!
Help yourself and others to obtain a free channel distributing music!
Spare us the art-controllers decisions and sufficiance!
Take part in music history – take part in freeing the long sentenced music and art!
Spread the word!

Missa inte Maciej Zarembas lysande inlägg om hur de papperslösa i samhället är tänkta att (inte) behandlas i svensk vård:

Billström också gör sitt bästa för att öka brottsligheten i riket. Redan har Läkarförbundet, Vårdförbundet, Sahlgrenska sjukhuset samt det moderatstyrda Region Skåne förklarat sig potentiellt kriminella. Av trohet mot vårdyrkets etik och av omsorg om personalens nerver har de beslutat att behandla alla människor lika, vad riksdagen än säger. (Jag har fått detaljerade beskrivningar av hur de bär sig åt. Kan inte en papperslös få ut medicin på apoteket får man låtsas skriva in honom på kliniken. Kan han inte betala för vården får man se till att fakturan försvinner i hanteringen. “Vad skall man göra?” säger en tjänsteman. “En pervers lagstiftning tvingar fram en subkultur.”)

Så här kan man också uttrycka sig — blanda jonglering med vetenskap, och skapa konst. Michael Moschen heter han, en för mig ny bekantskap som TED bjuder på. Man kan hitta ganska häftiga grejer han gjort på tuben också.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,