Så har dag ett dragit igång i en vecka av fri musik. Artoo bjussar på en podcast med Valley Lodge och Nine Inch Nails för att hjälpa Jonk och andra i sin föresats att bara lyssna på musik som släppts gratis i en vecka.

Per Gudmundson uppmärksammar Rasmus Fleischers spaning om hur Diskoteten sades vara “dansbandsdödare”. Gudmundson tycker ändå att det är skillnad den här gången, att det är mer motiverat för upphovsrättslobbyn att kriga mot utvecklingen den här gången, men måste konstatera att rimligheten bör ifrågasättas trots allt.

Spännande utveckling står Verva för, tycker jag, som vill se ökad statlig användning av öppen källkod. Det verkar upplevas som lite svårt att förstå begreppet “noll kronor” när man frågar vad programvaror kostar i upphandlingssammanhang, men initiativet välkomnas dock med öppna armar får jag intryck av. Inte bara kostnaderna för samhället påverkas positivt, sägs det i artikeln, utan det blir även ett sätt att främja konkurrensen och öka kvaliteten på statens system.

Varför inte anställa en 15-åring som barnombudsman? Det tycker i alla fall Rädda Barnens ungdomsorganisation. Det finns säkert massor av anledningar att inte göra det. Men jag går ändå igång på själva idén, att ett barn representerar andra barn. Som brasklapp fungerar detta utmärkt, och det ska bli intressant att se hur många det är som kan förhålla sig till denna händelse utan att klappa Li Berglund på huvudet när de förklarar att det inte “funkar så”.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,