Paulo Coelho fortsätter att ha framgångar med sitt koncept att dela ut sina böcker fritt — nu hjälper även bokförläggaren till, som har sett hur positivt det påverkar försäljningssiffrorna. Författaren har fått flera propåer från Hollywood angående hans böcker, men han har beslutat att utlysa en tävling där man får använda sig av The Experimental Witch att skapa en film istället. Det är en väldigt kontrollerad process, lite synd tycker jag när allt kommer omkring, men å andra sidan är det här ett bra tillfälle för nya och okända filmmakare att få uppmärksamhet. En vinnare kommer att utses och priset är 3.000 euro, samt att Coelho kommer att försöka få ut filmen till filmfestivaler.

En forskare i Harvard begår lite trendbrott som faktiskt snackat med ungdomar som spelar dataspel, inför en bok om våldsamma spel och hur de påverkar de som ägnar sig åt dem. Återigen konstateras att datorspel inte gör barn till våldsverkare. Men eftersom det är kontroversiellt att påpeka att datorspel inte är farliga i sig, så påpekas det att “om man exempelvis har en 15-årig dotter som spelar våldsamma datorspel 15 timmar i veckan bör man bli orolig”. Det slår mig alltid att sunt förnuft, att se extremt beteende hos sina barn och agera därefter, alltid presenteras i sådana här sammanhang trots att tanken är att det inte är farligt med dataspel.

Det är inte bara i Sverige man “jagar fuskare”, i Storbritannien har man gått så långt som att installera lögndetektorer som mäter stress i rösten och därmed kan avgöra om man som bidragstagare ljuger eller inte. Med tanke på hur frustrerad man kan bli av att sitta i telefonkö är det inte undra på att staten kan tjäna en väldans massa pengar på en sån här grej. Funderar på om det är som så att man kanske slänger på lite extra trösklar i uppringningsprocessen, kan sedan man luta sig tillbaka och tycka att detektorn gör ett bra jobb som sållat bort en massa icke-önskvärda.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,