Eftersom politikerna planerar att registrera vår kommunikation en masse, har naturligtvis hårdvaruindustrin dragit igång produktion som ska motsvara den datorkraft som krävs för uppgiften. Dessvärre har jag inte hittat någon motsvarande utveckling eller psykologiska verktyg som förbättrar den mänskliga faktorn. Så är det ju, finns det möjlighet att “kolla upp” saker, så är det nog få som inte skulle göra det.

Stims diskussioner med bredbandsleverantörer har det rapporterats om regelbundet. Det verkar som om de inte kommer undan med argumentet “göra fildelning lagligt” längre, dock, något som jag konstaterat tidigare. Tyvärr, på sätt och vis. Reagerar på en del av citaten i artikeln — bl.a. det om att Stim har bett nätoperatörer kontrollera folks trafik? Operatören anser att det är svårt tekniskt — själv anser jag det vara helt uteslutet att Stim, eller någon annan för den delen, har tillgång till min kommunikation.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,