Charlotte på Kamferdroppar går loss med syrlig hacka på skrämselpropagandan i Rapport, och stationsvakt undrar hur någon under 30 lyckats förbli omedveten om hur det funkar på internet. Vad båda nyhetsförmedlingarna kommenterade av dessa eminenta bloggare avser är ju såklart att skrämma upp folk om internet. Vilket innebär att de försöker skrämma upp oss om varandra. Och det är ju inte något nytt — hela vårt närsamhälle består ju av ligister och mördare, det vet ju alla. Hur logiskt som helst.

Hur tusan vet BSA hur mycket piratkopierat material det finns på datorerna på företag? Psi? Hjälp av någon med superkrafter så man oupptäckt kan spionera på företagen? Trojaner? Eller sitter de (också) möjligen och bara hittar på saker? Finns plats för fler gissningar och spekulationer i kommentarerna om andan faller på.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,