Föreningen Snus som organiserar it-tekniker och nätverkskunniga, säger i ett remiss-svar angående datalagringsdirektivet, att det inte kommer att fungera så som det är tänkt. Anledningen till att total lagring av alla data drogs igång — dvs alla privata brev och mobilsamtal som sker digitalt — var för att kunna motverka terrorism. Detta kommer inte att fungera, säger Snus, eftersom de som pysslar med sådant håller sig under radarn, och gör redan idag. Men det gör inte något, tycker Anders Ahlqvist på polisens itbrotts-sektion, för det är inte terroristerna som är intressanta när man lagrar trafik av det här slaget, utan vanligt folk som inte skyddar sig. Inte så oväntat iofs med ändamålsglidning, men intressant att den sker till och med innan lagarna trätt i kraft. Allmän datalagring är tänkt att dras igång i mars 2009.

Karl Sigfrid (m) möter Henrik Pontén, antipiratbyrån, i en talarkväll om fildelning, på torsdag i Stockholm. Då kanske Henrik kanske kan ta sig tid att förklara hur de kommit fram till siffran 2,5 miljarder, som de påstår att nöjesindustrin förlorar årligen på fildelare. Kanske kan han förklara också varför de tycker det är konstigt att överkörda konsumenter inte känner överdrivet stort förtroende för uttalanden gjorda av lobbyn.

Jag blev lite förvånad över artikeln i svenskan, där det står att man måste be om tillstånd av staten(!) för att ha yttrandefrihet. Så läser jag artikeln i alla fall, och jag förstår helt enkelt inte rådgivningen de delar med sig av till bloggare. Du kan läsa lite mer i ämnet hos blogge och svensson.

Christian Engström uttrycker sig precis sådär klart och tydligt man önskar sig att politiker gjorde. Staffan Danielsson (c) uttrycker sig ganska dunkelt, å andra sidan, så behövde väl en lektion.

Intressant artikel om hur olika man kan förhålla sig till wikipedia i högskolan. Spännande nog använder de åsiktsmässigt motstående lärarna samma argument för varför man ska, eller inte ska, använda sig av wikipedia: konsten att utveckla kritiskt tänkande.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,