Anne Lindén skriver på ledarplats om att man måste “prata om storebror” med anledning av Pär Ströms nya skrift “Integritetens lilla röda”. Väldigt bra att hon tar upp ämnet som jag misstänker riktas mot politiker, men jag blir lite fundersam faktiskt över medias lågmälda deltagande i opinionen också, mot (eller för, för all del) storebrorssamhället. Det är något jag personligen saknar väldigt mycket, en levande diskussion i massmedia.

Endemoniada visar på ett enkelt sätt varför FRA-lagen angår oss alla. Om nu någon inbillar sig att genom att isolera sig och bara kommunicera digitalt med svenska medborgare inom landets gränser så undviker man avlyssning.

Oscar Swartz har skrivit en lite rolig (i alla fall tyckte jag det) och tänkvärd krönika i CS om just det där med hur trafiken går i oväntade riktningar – Protest mot routingfelet. Som han skriver på bloggen, hade ett annat land planerat det svenska regeringen planerar införa, hade vi sagt att “sånt skulle vi aldrig göra i Sverige”.  Kanske är det därför opinionen i etablissemanget har svårt för att uttrycka sig för att det känns onaturligt?

Anna Troberg skriver (som vanligt) bra om en sak som jag själv funderade över när bombsituationen i Oskarshamn uppdagades — nämligen att timingen kändes ovanligt… obehaglig. Mary undrar dessutom om FRAs signalspaning hade fungerat för att plocka upp det ev. hot Oskarshamn-männen (om de nu är skyldiga till något) får symbolisera.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,