Seriöst — om inte fotografering var tillåten skulle inte mordet på Engla ha klarats upp. Detta apropå den orolige föräldern som vill förbjuda att man tar kort på barn på offentliga platser. Tankarna går till nakenvarningen av av Madicken. I rimlighetens namn borde då barnfilmer förbjudas, eftersom någon kan få sexuell gratifikation av det. Det är liksom inte att någon tar bilden som är problemet — det är att det existerar människor som har “orena” tankar när tillfälle bjuds som inspirerar till den här sortens tankevurpor. Det går inte att skydda sig mot andras tankar och fantasier, och frågan är om man verkligen behöver det. Jag får känsla av att den skräck som skribenten visar prov på inte försvinner för att man inför förbud — eftersom det egentligen rör sig om en abstrakt rädsla som inte låter sig blidkas hur som helst.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,