På ön Cebu har det lokala fängelset blivit en turistattraktion tack vare youtube. En video av 1000 fångar som dansar till låten “Thriller” gjorde succé online, sisådär 15 miljoner har sett den och det har lett till oväntat kändisskap. Sista lördagen varje månad uppför de en dansföreställning för besökare, som kan köpa T-shirts med fängelsets logga på och låta sig fotograferas med fångarna.

Fängelsechefen, och tillika koreografen, Byron Garcia, skriver på sin sida att han fått kritik för att dels vara alldeles för snäll mot fångarna (de verkar ju ha rolig, liksom). Han har å andra sidan dessutom fått kritik för att det bara måste vara så att fångarna tvingas mot sin vilja att dansa.

My fellow citizens of the world, CRUEL and VIOLENT forms of punishment are a thing of the past. If we make jails a living hell for the prisoners, then, we might just be sending out devils once they are released and re-integrated to society

Det är inte alltid helt opolitiska framföranden, men det är lite kul ändå. (Tipstack till Anders A!)

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,