Regeringen bjuder till branschsamtal om fildelning och det till bl.a. innehavare av upphovsrättsligt skyddat material. Detta tolkar HAX som en inbjudan för de som är intresserade att påverka utanför de normala lobbysvängarna, att regeringen börjar “öppna sinnelaget”. Christian Engström och floodis på Free the Mind tolkar det lite annorlunda, emellertid, och jag är nog inne på deras linje, liksom Mary är. Men det vore ju såklart fantastiskt om det var så att vi fick chans att spä ut ensidigheten. Gärna med tanke på det kommande ACTA-avtal, tänkt att förbjuda upphovsrättsinnehavare att dela med sig av sitt material online till och med, som de aktörer politiker lyssnat på hittills drivit fram.

En som skulle förbjudas att genomföra sitt nuvarande projekt under ACTA-avtalet är Warren Ellis (galet snygg bild på honom här) — författare bl.a. till den excellenta serietidningen Transmetropolitan. Han har dragit igång en ny historia, FreakAngels, som tecknas av Paul Duffield. Historien serveras i sin helhet som gratisläsning online varefter sidorna skrivits och illustrerats klart. Dessa kommer också att säljas i pappersform (tjoho, mer hål i plånboken, Staffan!) så småningom. Hundratals sidor utlovas, och inget slut är skrivet ännu. 14×6 sidor har publicerats hittills, och det ser väldigt lovande ut. Kan lägga till lite värdelöst vetande, som väl iofs brukar vara den roliga sortens vetande; Ellis är god vän med Patric Stewart, och det har sagts att huvudkaraktären i Transmetropolitan skulle kunna komma spelas av honom skulle serien filmatiseras. Make it so.

I svenskan kan man för övrigt hitta en lista på evenemang den här veckan. Den viktigaste händelsen, som jag ser det, står inte med: Demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm, den 31 maj 14.00 mot massövervakning generellt och FRA-lagen i synnerhet.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,