Ett intressant, och vad jag kan se fullt genomförbart, förslag kan man läsa hos Rick Falkvinge. C och fp, som ju gått ut och sagt offentligt att de inte vill att FRA ska genomföras, har möjlighet att sätta stopp för det. De kan faktiskt utlova att riksdagsledamöter som röstar mot medlemmar och partiernas grundläggande ideologi, inte får möjlighet att ställa upp som kandidater igen. Ingen dum idé, faktiskt, kan ju vara skönt att slippa känna sig maktlös och överkörd som omväxling.

Den ende borgerliga riksdagsman som förra året la ner sin röst eftersom han är emot avlyssningen, han lär inte göra det igen. Centerpartisten Fredrick Federley vill inte ställa upp på en intervju, men säger på telefon till Ekot att konsekvenserna av att inte följa partilinjen blev för jobbiga.

Anna Troberg tänker, och föreslår att andra hänger på, inte köpa RIAA-ansluten musik längre. Detta med tanke på fildelaren i Linköping, som får representera upphovsrättslobbyns idiotiska syn på sina kunder. Om man nu blir sugen på att köpa något, så föreslår Anna att köpa begagnat istället, och på så vis undvika att sponsra ifpi och gänget när de jagar folk. Tycker det låter som ett utmärkt alternativ.

Under tiden framställs “betalmusik” på nätet vara en framgång — som om det vore en nyhet att folk gärna köper musik om försäljningsplatser fanns. Samtidigt kan man läsa varför folk kommer att överge tjänsten i längden.

Missa inte Oscar Swartz förklaring om hur FRA och Perelli hänger ihop.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,