Man borde väl inte bli förvånad, men måste ändå höja ett ögonbryn för det senaste i nöjesindustrins “kamp mot fildelare“. På en amerikansk biograf, sågs en skylt utanför Paramounts nya Indiana Jones-film där man förklarade hur man stänger av ljudet lite när som helst i filmen. Jupp, du läste rätt. Tanken är att de “tysta stunderna” ska visa när och var en film kopierats med hjälp av en kamera. Exakt hur det här ska locka fler biobesökare, eller hur de ska få tag i den som höll i kameran, vet jag inte riktigt. Kul litet tillägg på skylten om att inte klaga hos biografägaren eftersom de inte rår över detta, såvida inte tysta stunder varar över en minut. Således — ljudstopp på upp till en minut, flera gånger under en biografvisning. Jo, jag blir förvånad över idiotin, faktiskt.

Kul artikel om inte sådär väldans genomtänkta webb-adresser kan man hitta i di.

Christian Engström (pp) beskriver i sin blogg hur han noterat att fiskerimöten inte sällan används för att smyga igenom odemokratiskt genomförda beslut i EU. Detta med tanke på att de smusslat igenom ACTA-avtalet på det här viset. En närmast brottsligt verksamhet, skulle jag vilja påstå, där ingen kan ställas till svars eller straffas genom demokratiska metoder, dvs att bli bortröstade i allmänna val.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,