Så, då har Rick Falkvinge avslöjat vilken tjänsteman det gällde — ingen mindre än Anders Wik, fd överdirektör för FRA. Vi var några hundra som stod i solskenet och lyssnade på Anna Troberg och Christian Engström, som höll jättebra tal, innan Rick tog över och spelade upp inspelningen med Wik. Computer Sweden IDG har skrivit om avslöjandet och det är starkt gjort av dem, tycker jag, framför allt med tanke på att andra tidningar inte tagit tag i det. Enligt en kommentar i Ricks blogg dock, lär fler saker dyka upp i ämnet emellertid. Det känns lite märkligt att säga att jag “ser fram emot det”, eftersom hela historien är sorglig som få, men hittar inga bättre ord just nu. Stort tack till Rick för allt grävande i detta, och tack till Janne Lindgren som ordnade hela manifestationen.

Flera frågade efter musiken som spelades, förresten, och den kan man hitta här: Elvis Popcorn — Sången om storebror.

Inget ont som inte har något gott med sig är väl vad man brukar säga, för trots anledningen till att vi var där, var det var jättekul att träffa alla människor. Först träffade jag Basic Personligt-Daniel, Thomas Tvivlaren som hade sällskap av en alldeles särdeles söt tjej, sen ett hastigt möte med Stationsvakt (du bara försvann!), Oscar Swartz som hastigast och projO. Sen gick Mia, Cynism-Andreas och Joshua och jag och tog en öl på Pig & Whistle. Mias väninna höll sig vid gott mod och ställde nyfikna frågor när resten av oss stundtals grottade ner oss i bloggnörderi, och det var supertrevligt! Nef och drf (som båda passar på att analysera läget ändå) låg och drog sig, vilket jag i och för sig inte vill missunna dem det minsta, men det hade varit jätteroligt att träffa dem också! Nu passade vi på att prata om dem istället… ;D

Några som har skrivit om avslöjandet idag, för övrigt, är Beta Alfa, blogge bloggelito och Henrik Alexandersson. Sen vill jag inte missa att berätta att Klokbok lyckats “komma över” ett felskickat mail, med en arresteringsorder på en massa bloggare. Sen har Pär Ström skrivit bra i Expressen om marschen mot övervakningssamhället och gjort jämförelser med den pågående spionskandalen i Tyskland.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,