Frågan om FRA diskuteras för fullt i bloggosfären inklusive SvDs Sanna Rayman. Diskuteras, förresten, snarare protesteras det kraftigt. Nu sällar sig även Bodström till kritikerna, i kommentarsfältet till Staffan Danielssons (c) blogg. Danielsson som friserar FRA-lagen till att låta snällare än vad det är, får mothugg av den före detta justitieministern, och han borde ju veta, som faktiskt var den som utformade det förslag Odenberg sedan drog igenom:

Staffan, jag tror du måste tala klarspråk. Du måste förtydliga dig och förklara vad FRA-förslaget innebär. Signalspaning är inget annat än massavlyssning. Vi anser båda att den kan behövas, men vi ska kanske ändå kalla saken vid dess rätta namn.
Det är också oroväckande att du och andra upprepar att detta inte gäller enskilda. Vilka ska man då lyssna av, om det inte är enskilda människor?

Jahapp — eftersom de kan, har företaget Vuestar tagit patent på “thumbnails”, dvs mindre variant av bilder som när man klickar på dem leder någon annanstans.

Det gäller att inte vara nervös det minsta lilla när man flyger — eftersom en kamera kommer att vara fokuserad på ditt ansikte och leta efter tecken på stress, skriver Kryptobloggen. Detta kan tolkas som att du är potentiell terrorist, naturligtvis. Ungefär som att ha en tröja med Optimus Prime-tryck på, signalerar hot.

Rikard skickade ett litet guldkorn — roligt och nyttigt på samma gång: Instructables. Där får man reda på hur man surfar anonymt med hjälp av Tor, krypterar Gmail, hur man ljuger för auktoriteter och smälter in i en folkmassa, bland annat.

Paret Teflonminne söker ny bostad — och det är akut. Hojta till på nån av deras bloggar om det är så att du kan hjälpa till på något vis.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,