Dagarna till den ödesdigra omröstningen i riksdagen om FRA-lagens genomförande krymper obarmhärtigt snabbt. Idag godkände försvarsutskottet FRA-lagen. I pressmeddelandet står att läsa att flera regler lagts till för att skydda integriteten hos medborgarna. För mig blir det konstigt att motivera något dåligt med att något som är “lite mindre dåligt” implementeras. Med tanke på att det är för att reglera FRAs tidigare överträdelser som tydligen pågått i dekader, alltså.

Massavlyssning är dåligt — det hjälper inte ett endaste dugg att sätta sidenband runt avföring, det stinker ändå. De där integritetsformuleringarna känns mest som oförskämdheter när man betänker att större delen av Sveriges befolkning inte ens känner till FRA-lagen. För medborgarna har inte ansetts behöva informeras ordentligt om detta.

Lite finns i tidningarna att läsa, och rykten om att någon riktigt stor FRA-skandal är på gång dyker upp regelbundet. Allt är naturligtvis relativt — i och med att jämförelsen finns, som presenterad av Rick Falkvinge häromdagen, så måste det vara något i hästväg när man väljer bort rapportering av Wiks erkännande.

Det där stora förresten — kommer det att öka chanserna för att några i riksdagen tar mod till sig och röstar mot FRA trots att de förväntas säga ja och amen för att partiledningen sagt det? Kommer det möjligen att ingjuta mod i de stackare som inte törs annat än att svika varenda svensk till förmån för sin partiledningen?

Patetiskt nog så hoppas jag fortfarande.

Under tiden fortsätter bloggosfären att protestera, för vi behöver inga fler anledningar eller bevis att det här är en skamlig, oetisk och omoralisk lag.

Några exempel från senaste dygnet: Oscar Swartz, Anna Troberg, Pär Ström, Erik Hultin (c), projO, Rick Falkvinge, Christian Engström, Anders Gardebring, Johnny Scharonne, Drottningsylt, Bulten i Bo, Attila, Viddeliten och många många fler.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,