Stoppa FRA-lagen NU

Sällan förenar en fråga så mycket över alla gränser som FRA-lagen har gjort. Jag skulle ha upplevt det som oerhört häftigt, vore det inte anledningen: att riksdagen ska dra igenom allmän avlyssning av svenska folket. Misströstan blandas med förhoppning, och fler och fler kommenterar hur fruktansvärd den här utvecklingen är. En del yrvaket, för alltför många har inte vetat om att detta pågår. Fortfarande är det många som går ovetande dessutom.

Massmedia har varit sparsmakade i sin rapportering om både lagens principiella demontering av demokrati och tillika om engagemanget och oron från gräsrötterna. Men idag ståtar i alla fall sidan 3 i DN med helsidesannons (bild ovan).

Såvida våra gemensamma rop inte lyckas övertala minst fyra personer ur alliansen att rösta mot förslaget den 17 juni, går vi en mycket mörk framtid till mötes. Men fler och fler engagerar sig. Annie Johansson skriver till exempel på sin blogg hur hon mottagit hinkvis med mail från människor angående FRA-lagen.

Gör vad du kan för att påverka, prata med folk, visa dem annonsen, skicka vänner länkar, sätt upp en affisch i trappuppgången, blogga, skriv på de forum du hänger eller dela ut flyers där du kan, lämna den diskret på ett buss-säte eller vad du nu kan hitta på för att sprida ordet ytterligare. Tala om för riksdagsledamöterna vilka hjältar de skulle vara om de orkar stå emot piskan.

Nedanstående inlägg ur bloggosfären illustrerar det breda, starka motståndet mot FRA-lagen — som blogge bloggelito har döpt till “bloggbävningen” — och dessa är inte ens alla från det senaste dygnet:

Manneorama, Ur Hjärtat, Farmor Gun, Svart på vitt, Kulturbloggen, Mina Moderata Karameller, Alter Ego, AE igen, Enligt Min Humla, Rick Falkvinge manar till aktion och dessutom till samling den 17:e vilket Bloggen Bent också gör, som dessutom blev kopierad av klokbok, Oscar Swartz, Osäkerhet och tystnandet, The Black Page, Anna Troberg, Drottningsylt, Klokbok, Isobels text och verkstad, ProjO, ProjO igen, Caught in the act, Rick Falkvinge igen, Erik Laakso, Christian Engström, Onsdag, Röd Libertarian, Henrik Alexandersson, Tobias Lindquist, Nikke Index, Thomas sida, Kim Haverblad, Lakes lakonismer, Du är vad du läser, Johan Ingerö, Faidros Blogg, Tankar om kristen tro, Ung Vänster, I huvudet på svenssons, BetaAlfa, En kitesurfares dagbok, Trottens betraktelser, Kakis, apg29, Folkpartiet i Nacka, Attila, Erik Hultin, deep.edition, Sanna Rayman, Kenny lex som ritat en underbar illustration, Jonathans blogg, Leiph Berggren, Bloggtidningen, Pär Ström, Basic Personligt, Törnebohms, Edvin Ala, Teflonminne, Claes Krantz, Kopit, Badlands Hyena, Richard Slätt och slutligen Åsiktstorpeden Micke, som till och med haft en livefeed i protest mot det som är på gång att hända.

Även The Pirate Bay har engagerat sig, och länkar sin framsida till stoppaFRAlagen.nu. Oscar Swartz skriver dessutom tänkvärt i Computer Sweden och Tech World tipsar om hur man kan lura FRA i fem enkla steg genom att använda sig av Tor.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,