Blev lite tid över för en länktipssamling, med den gamla goda “opassande-stuket”. Tänkte jag börjar med Rick Falkvinge som dolde eventuell chock väl, över att se (c)-politiker med byxorna nere. Partiledaren för piratpartiet har dessutom skrivit om en genomförd aktion som gav, i alla fall mig, rysningar: uppsprättade brev till riksdagsledamöterna.

Fredagen den 13:e har ännu så länge framstått som en ganska bra dag för FRA-motståndet. Den gode Anders Mildner, som jag ska erkänna att jag emellanåt idoliserar rätt skapligt. Alice Åström, Lars Ohly och Gunilla Wahlén, alla från (v), skriver dessutom bra på GPs debattdel.

Något som inte synts sådär jättetydligt är hur finansmarknaden kommer att påverkas av FRA-lagen. IDG skriver även om detta.

Patrik Fällström, IT-rådgivare åt regeringen, skriver för första gången på svenska, och föreslår lite förändringar i lagtexten som han anser vara direkt uselt skriven. Dagen skriver långt och ingående om saken också. Sen fortsätter dessutom Mary att drömma vackert… Samt — svårt att inte hålla med om att FRA måste läggas ner, en helt vaken slutsats West på andra sidan drar.

Bloggbävningen har noterats av Veckans Affärer, där Oscar Swartz dessvärre citerades lite galet, men korrigering går att hitta på hans blogg. Tillsammans med starka argument varför FRA inte handlar om eventuell hotsituation mot Sverige. Toppläsning.

Tidigare i veckan har det inte varit så dumt heller. Tidningsutgivarna har skrivit och protesterat mot FRA, vilket dessutom Journalistförbundet gjort.

Flera har kommentarat under inlägget, så det är egentligen inte någon mening att specifikt attackera henne, men Katarina Brännström (m) visar på sin blogg hur illa det är ställt med kunskapen om FRA-lagen hos riksdagsledamöterna. Jag hoppas i alla fall att hon läser de som vet bättre under postningen och begrundar.

Motståndet har resulterat i en film också, som jag bara måste lyfta fram:

Stoppa FRA-lagen NU

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,