Isobel Hadley-Kamptz skriver om politiska partiledningarnas historiska benägenhet att använda deltagarna i riksdagen som röstboskap. Hon avslutar sitt intressanta inlägg med en liten ironi om hur politiker inte gärna lyssnar, annat än via kabel.

Jag påmindes om hur jag i ett tidigare inlägg kallat spaningen som FRA ska företa sig för ett gigantiskt google över människors tankar och åsikter. Fantasin är nog det enda som sätter begränsningar för hur man utnyttjar ett jätteindex där ett ultimat facit finns inom räckhåll. Man behöver ju liksom inte “lyssna” på någon när man kan avlyssna dem istället.

(klicka på bilden) Det är helt enkelt alldeles för bekvämt att använda sig av en sådan här möjlighet, och om den dessutom är laglig, ptjaa, varför inte utnyttja läget? Jag tror faktiskt inte att jag överdriver när jag spekulerar att indexet kommer att vara begärligt i valtider, till exempel. Skattemyndigheten kommer naturligtvis att hjula över möjligheten att använda sig av indexet dessutom, det förstår ju vem som helst.

Så, vad skulle ni söka på, om ni hade tillgång till alla svenska medborgares kommunikation, surfvanor, resvanor (via telefonen), chattvanor, shoppingmönster, vilken bank du använder och så vidare?

* * *

Birgitta Olsson (fp) kommer att närvara vid omröstningen och har ännu inte bestämt sig för hur hon ska rösta i voteringen. Fredrik Federley har fått propåer från kollegor som inte känner sig säkra på att lägga en ja-röst. Så fortsätt att protestera, skriv till representanterna i riksdagen, sprid kunskapen om detta så mycket du bara kan. Vi har några dagar till på oss att påverka. Vi är några som på plats, på tisdag (debattdag) och onsdag (votering) 08.00 på Riksgatan utanför riksdagen, för att stötta de som kommer att stå emot partipiskan, genom att helt enkelt vara där. Vill du informera andra om att möta upp, finns det en flyer (pdf-fil här) för utskrift.

* * *

Det senaste dygnet: blogge bloggelito, bloggen Bent, Thomas Tvivlaren, deep.edition, Johan Ronström, Henrik Alexandersson, Svensson, Drottningsylt, Erik Hultin, Mina Moderata Karameller, BetaAlfa, ProjO, Herr Klokbok, Felten fabulerar, andra sidan, I huvudet på Svenssons, Åsiktstorped, piratjanne, Seo-Sem, Ur Hjärtat, Nalles tankar från roten, Alter Ego, Christian Engström, Tantrablog, Loci.se, Badlands Hyena, Den osynliga bloggen, Free and thinking, Det progressiva USA, Det finns dessutom som vanligt en oerhörd mängd fler bloggar som tar upp ämnet.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,