Den skarpögde notererar ändringen i rubriken. Jovars, jag är inte lika hoppfull idag. Trots det kommer jag att gå till Riksgatan idag på morgonen innan jobbet för voteringen — om inte annat så för att visa ledamöterna att det är människor som påverkas av den här lagen. Återremiss, heter det, det där som ska göra att lagen ska dras igenom likt förbaskat.

Visserligen vet vi inte med säkerhet förrän voteringar genomförts, men de verkar ju onekligen redan ha bestämts av massavlyssning ska ske, skitsamma att en massiv majoritet är emot det. Eller att det är omoraliskt att över huvud taget överväga massavlyssning.

Det där med att Karl Sigfrid tvingades att utkvittera sig gör mig så innihelvete arg att jag vet inte vilken fot jag ska stå på. Regeringen visar en enorm arrogans mot det svenska folket. För de som för första gången engagerat sig i en politisk fråga ordentligt, var det nog en skrämmande läxa i rävspel om de följde med i nyhets- och bloggflödet igår.

Det känns väldigt viktigt för mig att inte Reinfeldt och hans hantlangare får vinna det här. Situationen riskerar skapa fler politikerhatare, och kanske värst av allt — håglösa medborgare som inte tror att de har möjlighet att påverka. Vi har alldeles för mycket sådan mentalitet redan. Regeringen Reinfeldt har gjort vårt land en stor otjänst, i syfte, som han och hans hantlangare säger, att skydda oss — och det måste de få betala för.

Det är helt oacceptabelt att vår nuvarande regering ska komma undan med att skapa ett helt land av drönare. Vi får inte låta dem vinna det här. Känn er stärkta av arrogansen och de politiska manövrarna och fortsätt protestera. Glöm inte, släpp inte taget. Det är skitviktigt att inte släppa efter till de som behandlar oss på det här viset.

Vår regering har plötsligt blivit det svenska folkets största fiende. Ingen kan skydda oss emot dem förutom oss själva.

* * *

Andra förbannade bloggare: ProjO, TantraBlog, HAX, Sagor från livbåten, Thomas Tvivlaren, Deep.edition, Rick Falkvinge, Christian Engström, Piece of the Mind, Oscar Swartz, Free the Mind, Enligt min Humla, deep.edition, Åsiktstorped, Piratjanne, med många fler.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,