Måndagen den 23 juni. Nätverket Svart Måndag planerar en lit de parade för demokratin. Mellan 08.00 på morgonen till 19.00 uppmanas vi att ta oss till riksdagsporten och lägga ner blommor, kondoleanskort och ljus på trappan. Nätverket har växt fram på lite olika communities, bland annat Flashback och Facebook och leds av Amanda Brihed. Avslutningen på måndagens aktion sker kl 19.00 där förhoppningen är att så många som möjligt samlas, gärna svartklädda, för att tända ljus och minnas demokratistaten.

Tisdagen den 24 juni blir det flashmob: Bunnies for Integrity!, Flashmob Tisdag 24/6 klockan 08.30–10.30. Detta är annonserat via Facebook. Klädsel: Kaninöron.

Lördagen den 28 juni, 12.00, planeras minst tre demonstrationer genomföras på olika platser i landet. Initiativtagarna kan hittas på flashback: Göteborg — Kungsportsplatsen, Stockholm — Sergels Torg, Malmö — Gustav Adolfs Torg.

Torsdagen den 3 juli, (observera, dag ändrad) 15.00–19.00 Mynttorget. Då blir det Bananrepublikfest! Sambaorkester och utdelning av bananer utlovas. Gatufest med allvarlig underton, dit alla är välkomna.

Uppdatering:

Tisdagen den 16 september, vid riksdagens öppnande efter sommaruppehållet, planeras en manifestation återigen av Svart Måndag, som ännu inte detaljerats. Jag tänker, som Oscar Swartz, ta ledigt och välkomna ledamöterna tillbaka. Viktigt att de förstår att vi inte planerar glömma eller släppa taget.

* * *

Mellan alla aktiviteter kan man ägna lite tid åt att bekänna synder på Stygga Svenskar. Målet är nio miljoner bekännelser, som planeras överlämnas till regeringen.

Samtidigt har stoppafralagen.nu bytt skepnad, och fortsätter att ligga på.

Tipsa gärna om fler aktioner — sprid ordet, och framför allt: häng på och delta i manifestationerna!

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,