Har just kommit hem från den aviserade minnesstunden som var en värdig händelse (bilder i länken), och många fler dök upp än jag hade trott. Det är ju semestertider, det regnade emellanåt och, nåja, man tror ju liksom att folks intresse dör ut efter ett tag, fy på mig. Men minst ett par hundratal dök upp, och Amanda Brihed ledde oss i en tyst minut för den hädangångna demokratin och så minglades det och snackades en del. Mårten Angner ställde sig och sa några ord, och det puffades lite för demonstrationen på lördag, såväl som Bananrepublikfesten nästa onsdag. Alla som möttes upp idag, lovade att vara med den 16 september, när riksdagen öppnas igen. Träffade Camilla Lindberg (fp) en snabbis också, som var där och tittade på altaret som bildats på riksdagens trappa. Hon berättade att hon fått tusentals heja- och tackmail och var såklart alldeles överväldigad.

Vad mer har hänt idag då? Ledarbloggen undrar om det är vänstermänniskor som exploaterar den liberala besvikelsen som syns i kommentarsfält hos Federley, bloggar och inte minst personlig kommunikation. Lite lattjo att ledarredaktionen tar samma besvikelse och försöker exploatera det för lite vänsterbashing och så följer lite högerbashing. Ordningen måste återställas, eller nåt, antar jag. Frågan är om inte jag exploaterar en anings genom att skriva att de skrev om de som skrev… ja, ni fattar! ;-) Camilla Lindbergs mailbox är nog motsvarighet i alla fall, och tänker att det är lite simpelt att försöka göra höger-vänsterlag av diskussionen.

Idag har Christian Engröm skrivit om att SD stödjer FRA-lagen. Skrivit jäkligt bra dessutom, i mitt tycke dagens bästa läsning. Visst blir man fundersam över att SD och partiledarna för alliansen tar likartad ställning i den här frågan.

Det finns en gråzon när verktyg tilldelade av arbetsgivaren används för ändamål som inte tänkts. Äger man inte datorn man sitter vid är det svårt att hävda privatliv, men..? Enligt lag måste arbetsgivare informera anställda om att de övervakar arbetsprocessen, säger Datainspektionen, men det anser Håkan Roswall bara vara en rekommendation, så då behöver man inte följa det…

Nyheterna har vimlat om hur Niklas Wykman (muf) tar avstånd från moderaterna i och med genomförandet av FRA-lagen, i sin blogg, och hotar med att hoppa av. Samtliga ledare för ungdomsförbunden i riksdagen kommer att samlas i TV4s morgonsoffa i morgon, och för första gången eniga i en fråga. Lite speciellt.

Den svarta måndagen blev för mig och många andra ännu svartare — komikern George Carlin är död. Karln var ett komiskt geni, utan överdrift, och tycker det är riktigt tråkigt att han gått ur världen.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,