Via Basic, som ruttnar på alliansens terror-alarmism, hittar jag till en artikel på DN där man fortsätter att hävda att befolkningen “inte förstått frågan” om FRA-lagen. Centern luftar viss oro över att förlora medlemmar, och samtliga partier möter stort motstånd av sina egna ungdomsförbund, men det viftas bort som något slags missförstånd och formuleringar som att beslutet redan fattats. Visserligen är det viktigt att man kommer överens inom leden, menar man, men det går att prata medlemmarna tillrätta tills de accepterar massavlyssning, får jag intryck av. Hos Lake kan man för övrigt läsa om centerupproret, som består av ett gäng människor som inte låter särskilt oinformerade och nog inte låter sig talas tillrätta hur som helst och Mothugg skriver om Skräckens liberalism.

Svensson belyser avtalet som floodis på Free the Mind lyfte fram för något år sedan, och som Oscar Swartz dessutom berättat om och jag själv samt Christian Engström påpekade härom dagen, hur det onekligen verkar vara amerikanska intressen som bevakas genom att tvinga igenom lagen om massavlyssning. Jag blir påmind om hur länge det tjatats om detta och hur skönt det är att det äntligen sprider sig.

På Resumé kan man läsa att webbyrån Starring ligger bakom siten Hej FRA, där man kan klippa ur text och klistra in i mail. Tanken är att visa “digitalt kurage”.

The Register anser att svenskarna är ett gäng hysteriska människor som inte förstår sitt eget bästa med förslaget på reglering av bloggar. Publikationen anser dessutom att svenskarna gjort personliga påhopp på Marianne Mekko genom att tycka att hennes idéer är idiotiska. Lite inhemsk kritik hittar jag via Loke där han citerar Claes Krantz som berättar att det inte är en lag som håller på att tas fram utan att det är fråga om opinionsbildning, om jag förstår honom rätt. Jag håller nog inte riktigt med Krantz om att frågan om bloggreglering har gjort att man inte diskuterat FRA-lagen, min personliga upplevelse är att det ena “bekräftade” det andra, så att säga. Att de ökande attityderna av att kontrollera åsikter och människor bland politiker är ett stort problem, och inte minst rädslan, i stor utsträckning, för internet. Henrik Alexandersson som av Krantz får kritik, har för övrigt gjort en sammanfattning om initiativrapporten idag.

Johan Ronström har hittat flera för mig nya kreativa inslag i FRA-debatten (bland annat tipsar han om en video timbuktu postade om hos copyriot), och jag föll som en fura för nedanstående galet svängiga låt. I kommentarerna under den på tuben undrar man om det inte är värt att ge ut den som CD, sälja den billigt och få upp den på listorna. Om någon vet vilka det är som ligger bakom låten, eller var den finns att ladda ner, hojta till, vettja. Uppdaterat; gruppen är Svenska Akademien, och låten heter Terror och finns på albumet Gör det ändå (länkat till  köp av  CD), och finns för individuell nedladdning och inköp på Bad Taste Mp3-shop. Tack Mattias!

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,