“FRA-lagen kan gynna piratpartiet” stod det som rubrik, och jag studsade till — men det handlade inte om att själva lagen hjälper partiet, såklart, utan hur debatten satt ljuset på pp-s politik. Möjligen skulle man kunna stoppa pp genom att skrota lagen eftersom den är grundlagsstridig, står det i artikeln, vilket vore trevligt men inte särskilt troligt att det händer. På sätt och vis är det i alla fall häftigt att någon upplever piratpartiets framgångar som eventuellt tillräckligt motiverande att skrota FRA-lagen.

Peter Sunde på The Pirate Bay har blivit Guldpirat i piratpartiet, och uppmanar andra att göra samma sak. Dessutom låter han meddela att de personer som framöver kontaktar TPB i syfte att donera pengar eller frågor om hur man kan hjälpa dem, kommer att hänvisas till piratpartiets donations-sida, eftersom de känner att partiet gör ett viktigt och bra arbete. Den världsberömda piratbukten har trots intresse från politiskt håll förhållt sig politiskt fria, om än tagit klar och tydlig ställning för yttrandefrihet hittills. Framsidan på siten stoltserar för övrigt med en kul remix av FRAs logga och Decepticons, skurkarna i The Transformers.

Expressens mailkampanj om FRA-lagen har resulterat i kraschade mailkorgar i riksdagen skriver de. På svenskan kan man dock läsa att efter 475.000 mail, har servrarna stått pall, och det är väl lite bra, man vill väl ändå att mailen ska komma fram? “Mejlbombning” kallas det för, och känns lite talande faktiskt, förhoppningsvis är inte en kampanj av det här slaget avsedd att vara destruktiv.

På torsdag den 3 juli blir det Bananrepublikfest med allvarliga undertoner på Mynttorget i Stockholm mellan 15 och 19. Kom dit!

För övrigt är det min första semesterdag idag.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,