FRA vill att justitiekanslern ska utreda läckningen av information till nyhetsredaktionen på Rapport. Det är viktigt att vi har ett samhälle där oegentligheter kan avslöjas, så länge det inte är “sekretessbelagt”? Jag missar nog kanske något, ni är välkomna att fylla i, men hela grejen känns märklig. Om nu någon fått intryck av att journalister skulle på något vis vara fredade, för övrigt, kan de släppa den föreställningen. Jovars, vad var det vi sa — “informationsinkontinensen” är ett faktum.

Eftersom min pappa inte jobbade på FRA, känner jag mig inte lika varm och gosig som Eva-Britt (s) tycks göra när hon tänker på FRA. Hennes inlägg får nog sortera under “märkligaste anledning hittills att införa massavlyssning”.

Svensson fortsätter att rota i avtalet mellan EU och USA om personuppgiftshandel. Rick drar fram en gammal kommentar av Christian Engström (pp) som spekulerade i hur politiker bedåras av amerikanarna av fåfänga anledningar.

Vill passa på att lyfta fram två olika blogginlägg som drar ungefär samma slutsats fast skrivet på olika sätt. Herr Klokbok anklagar och Robert Wictorzon undrar vilken droppe det blir som får bägaren att rinna över. Det är rysliga tankegångar, men historiskt sett helt korrekt att fundera över.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,