Först blev det Bananrepublikfest och sen hamnade jag på Stekare mot FRA-festen på Café Opera. Jag har ont i huvudet (det suger att få baksmälla efter en drink, samma kväll) men känner mig helnöjd med dagen. Dessvärre fick mina planer om att liveblogga skrinläggas eftersom jag inte fick något nät att fungera. Men jag fick en banan, och träffade alla möjliga intressanta människor. Det var supertrevligt!

Intressant var det att höra alla talare också. Maria Wetterstrand (mp) lovade att ta med FRA-lagens upphävande som villkor för regeringsbildning. Alice Åström (v) utlovade en motion i höst så att alla de politiker i alliansen som skulle vilja sänka lagen skulle kunna få möjlighet till det.

I Malmö var det tydligen minst lika lyckat, jag hörde att cirka 1000 demonstranter fanns på plats. Schonke var vänlig nog att dela med sig av lite bilder och blogge tog lite bilder också. Johanna hade lite film dessutom.

Fredrik Reinfeldt som kanske hade hoppats på att få pyssla med lite annat än FRA-frågan nu när alla var så upptagna med demonstrationer osv fick känna sig snuvad på respiten. Istället är det full fart mot stupet, som Oscar Swartz skriver. Dessutom läser jag att Datainspektionen fått in tre anmälningar och ska granska FRA.

Det var en riktigt bra dag idag. Imorgon ska jag försöka vara lite ledig. Men det är svårt när integritetskränkningarna svärmar likt envisa insekter runt huvudet.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,