Åklagare Agnetha Hilding Qvarnström sa tydligen redan den 11 juli: “Att ta del av radiobefordrade elektroniska meddelanden som sänds via etern kan inte anses vara olaglig avlyssning och är inte något brott mot lagen om elektronisk kommunikation.” Dessvärre är hon med det citatet ute och cyklar, vilket piratpartiet uppmärksammat och JO-anmält henne för på kuppen. Möjligen är åklagaren kund till FRA dessutom, kan man läsa i en kommentar till Rick Falkvinges blogg.

Cecilia Wikström vill helst inte samarbeta med (v) om att ta fram en motion som river upp FRA-lagen. Jag blir lite bekymrad över blockmentalitet som sagt, när så mycket står på spel. Centerupproret har nu utvidgats till att bli ett borgerligt uppror, så förhoppningvis är det inte kört i alla fall. Men visst vore det trist om vi medborgare kommer i kläm p.g.a. gammal osämja. Känns som om striden mot FRA är snäppet viktigare än gamla oförätter ändå.

Rickard Olsson har börjat blogga (äntligen!) och går ut hårt med Plan A för hur man ska hantera FRAs verksamhet.

Henrik Alexandersson uppmärksammar, liksom jag själv gjort i ett par postningar, att vi har trafikdatalagringen att se upp för under hösten. Ingen rast, ingen ro…

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,