Det känns som ett tecken i tiden, historien om hur personal på H&M måste klä av sig och bevisa att de inte stulit underkläder vid arbetsdagens slut. Både för att man hittar på såna här idiotiska saker och för att man i texten för säkerhets skull skriver “ingen av de anställda ertappades med en annan bh än sin egen”. För det hade varit annorlunda då och inte lika mycket en principiell katastrof om någon faktiskt hade tagit en bh, eller?

Bandet Travis fick lov att hoppa in och försvara en bloggare som lagt upp en låt för att marknadsföra gruppen. Låten fick delas ut, men det hade inte IFPI någon koll på som skickade hotbrev till bloggaren. När det uppdagades att IFPI var ute och cyklade, fick bloggaren höra att “eftersom olaglig fildelning är ett såpass stort problem kommer IFPI göra fel ibland”. Underförstått, det är inte deras sak att hålla reda på om en fil är deras att ansvara för, deras uppgift är att ta bort fildelad musik online, punkt slut.

Ungefär likadant resonerar Vägverket som tycker att det var rätt att driva in trängselavgift på en bil som varit skrotad i 28 år, och vägrar betala tillbaka pengarna.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,