I Kristianstadsbladet kan vi läsa ett inlägg från (c) om hur integritetsförstärkande åtgärder gjorts med anledning av FRA-lagen. De har lyssnat på synpunkterna, skriver de, men de har nog hört fel någonstans. Allmän avlyssning anses vara självklart, och berörs inte, trots att det är det kritiken gäller. I DN skriver 14 moderata kommunalpolitiker som i sin tur även de säger sig ha lyssnat på sina väljare. Glädjande nog har kommunalpolitikerna hört rätt, eftersom just massavlyssningen ifrågasätts.

Sanna Rayman är lite vitsig med anledning av folkpartiledaren Jan Björklunds uttalanden igår.

Blogge bloggelito konstaterar att det är något som är galet när folkpartiledaren anser att svenska medborgare ska ge upp rätten till demokrati och privat kommunikation för att skydda svenska soldater utomlands.

Trotten tar sig an hur kontrollsamhället påverkar människan. Hur redovisar man den samhälleliga förlusten? I Tyskland genomfördes en undersökning hur datalagringsdirektivet påverkat medborgare och deras kommunikation. Man behöver alltså inte gissa sig till att det påverkar negativt, det finns redan uppgifter om detta. 52 procent skulle avstå från att kommunicera digitalt med läkare, terapeuter eller äktenskapsrådgivare, eftersom de är medvetna om att materialet lagras.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,