Som svar på de 14 moderater som ifrågasätter FRA-lagen skickade moderaterna ut ett internt meddelande. Mailet var avsett att bemöta frågorna som ställdes, men innehåller en hel del desinformation. Det verkar som om inte partiledningen förstått att tekniken kräver tillgång till allas kommunikation, och om man då kallar en spade för en spade, så är det massavlyssning det handlar om. Syftet rimmar alltså inte med konsekvensen, kan vi konstatera för vilken gång i ordningen vet jag inte. Tråkigt att ledningen medvetet eller inte, lurar sina partikamrater. Nu börjar det finnas anledning för politiker att oroa sig för sina positioner, faktiskt.

Klockan 13 idag imorgon onsdag har man nöjet att få chatta med Ingvar Åkesson på Expressen. Vi får väl se om tvåvägskommunikation funkar för honom. Någon som har lust att gissa sig till vad han kommer att säga? Jag tänker att ordet “missförstånd” kommer att dyka upp i lite olika konstellationer. Uppdaterat: Alltså, det är tydligen två chatt-sessioner på gång. En idag, i DN kl 13.00, och en i morgon i Expressen, samma tid.

Det har gått ut en efterlysning med anledning av vår osynliga statsminister. Med lite flyt lär han dyka upp i Vaxholm den 9 augusti — förhoppningsvis har han och resterande ledning tagit sitt förnuft till fånga vid det laget, och levererar ärliga svar som omväxling. För en hel del frågor lär det bli. Ämnet är nog rätt givet, vad han än bestämt sig för ska gälla den dagen. Här kan du hitta turlista för Vaxholmsbåtarna från Stockholm, råkar du befinna dig i trakterna. Tror inte att det skadar om han själv sköter lite opinionsbildning som omväxling.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,