Det sägs att Marcus Svensson på Smålandsposten är son till Ingvar Svensson, riksdagsledamot för kd. När jag läser det här inlägget från Ingvar så är jag benägen att tro på det. Maken till arrogans har jag faktiskt inte sett sedan ledarsidor och blogginlägg på just Smålandsposten.

Tidningen har varit relativt enkel att undvika, lyckligtvis är de allra flesta bra mycket mer tänkande och informerade än vad Marcus Svensson vill låta påskina. Men när en riksdagsledamot gör samma sak blir det mycket allvarligare.

Genom att mer eller mindre kalla alla idioter, om än genom att använda många ord, för att de råkar inneha en motstående informerad åsikt, visar Svensson d.ä. en ganska kallhamrad syn på sitt representantskap för folket. Det är just sådana här maktfullkomliga politiker jag och andra är skräckslagna för ska ha tillgång till medborgarnas privata kommunikation.

Ingvar Svensson tar sig tid att visa varför man ska känna tveksamhet att överlämna all makt i händerna på politiker, och för det kanske man ska vara tacksam trots allt. Det är av yttersta vikt att sådana som den politikern, och andra som driver samma slags inställning, inte får tillstymmelse till möjlighet att utöva makt över befolkningen. Tydligare än så här blir det inte, när man diskuterar varför allmän avlyssning är av ondo.

Det finns politiker som anser att medborgare är mindre vetande, proklamerar en attityd av att åsiktsfrihet är något som är dåligt eller rentav är utslag av hysteri. Dessa ska aldrig någonsin få tillgång till den sortens ultimata verktyg för makt och förtryck som avlyssning av alla medborgares kommunikation innebär. Det enklaste sättet att undvika att så sker, är att inte tillåta allmän avlyssning av den svenska befolkningen.

Det har vi lärt oss den hårda vägen, om och om igen historiskt. När vi diskuterat FRA-lagen har vi ofta återkommit till det faktum att installation av avlyssningsutrustning längs med kommunikationsvägarna kan utnyttjas i framtiden. Ingvar Svensson såg nu till att peka på att den framtiden kan redan vara här.

Tack Ingvar.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,