Först skriver Thomas Bodström (s) i DN, sedan uttalar sig (c) — i som jag tycker ganska likartade former. Möjligen är det användandet av ordet “massavlyssning” som gör att jag upplever det som en koppling mellan utspelen. Kan detta vara de första stegen mot en bred överenskommelse i riksdagen?

Enligt Staffan Danielsson (c) bör det vara tekniskt möjligt att avlyssna utländsk trafik utan att behöva massavlyssna svenskar. Ett par funderingar uppstår, dels vari den tekniska lösningen skulle bestå och dels måste jag nog fundera över om jag tycker att det är okej att det drabbar “andra” så länge jag själv slipper. Om det är så lagen kommer att förändras, alltså. Mer information behövs såklart, det var mest bara mitt första intryck. Möjligen färgas min inställning av ett par kryddmått cynism.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,